понеделник, ноември 07, 2011

Дантелени булчински рокли

Изборът на сватбената рокля е изключително приятно занимание, но в същото време и доста сложно. Трябва да се избере подходящият модел рокля според фигурата и според типа сватба (зимна, лятна, морска, градинска), както и от какъв плат да бъде булчинският тоалет – гладък атлаз, пищна тафта или изящна дантела. Дантелените сватбени рокли винаги са били на мода, особено сега, когато тенденциите връщат романтичното настроение на дрехата, говорят за женственост, чувственост и нежност. Въздушните преплитания на нишките правят роклята богата и в същото време изключително елегантна.
Булчински рокли с дантела
Дантелената булчинска рокля е подходяща, както за дневна, така и за вечерна сватба. Дантелата ще излежда на място, както на строга и тежка сватбена церемония, така и на не твърде официална градинска или плажна сватба.

Защо дантелата е така специална?
Какво прави дантелата специална, що се отнася до булчинската рокля? Тя притежава изключителна красота и нежност, които я правят предпочитана от много булки. Дантелата е деликатна и романтична. Сложният дизайн придава елегантност и въздушност на тоалета. Не на последно място стои традицията, в използването на дантела в сватбените рокли по цял свят. Повечето типове дантели съществуват от стотици години и това е причина да са така желани и от почитателите на „винтидж“ стила. Уникалността и сложността на ръчноплетените дантели ще превърнат и най-обикновената по кройка булчинска рокля в истинско произведение на изкуството.
Дантелени булчински рокли
Дантелени сватбени рокли
Булчински рокли изцяло от дантела
Ако мечтата ви е да тръгнете към олтара с рокля, изцяло направена от дантела или максимално украсена с нея, то самият модел трябва да е изчистен, без излишна пищност. Най-подходящи за това са рокли по тялото с прав силует, с висока талия тип „Ампир“ или разкроени от коленете надолу – туп „русалка“. Дантелата сама по себе си е основен, първостепенен детайл, който винаги изпъква и за да бъде цялостната ви визия хармонична и стилна, силуетът на роклята трябва да е опростен. Дантелената сватбена рокля е израз на изтънчен вкус и висок стил.
Сватбени рокли с дантела
Булчински дантелени рокли
Дантелени сватбени рокли
Сватбени рокли, частично украсени с дантела
Ако изцяло дантелената рокля ви идва твърде много, използвайте дантелата за украса и декорация само на корсета или полата на сватбената рокля. Съчетанието на дантелено бюстие с пола от атлаз изглежда наистина възхитително. Горната част на тоалета ще демонстрира цялата красота на този въздушен елемент, рисунъкът и текстурата на дантелата ще подчертаят бюста и деколтето, а свободно падащите гънки на полата ще се поклащат красиво при всяка стъпка.
Дантелени булчински рокли
Сватбени рокли с дантела
Рокля с елементи от дантела
Дантелата може да украси и да прибави малко блясък на всяка сватбена рокля. За да направите тоалета си по-изразителен и интересен използвайте апликации или гарнитури с готова дантела или бродерия. По-широк или по-тесен дантелен кант по края на корсета, презрамките, полата, шлейфа на роклята или на фустата, ще добави лекота и изящество на целия ви външен вид.
Булчински рокли с дантелени елементи
Дантелени сватбени рокли
Дантелени аксесоари за сватба
Ако сте използвали дантела във вашия сватбен тоалет, то ще бъде уместно да изберете аксесоари, които също са направени или декорирани с нея. Воал, булчинска чантичка, обувки, ръкавици, аксесоари за коса, чорапи или дори дантелено чадърче или ветрило, идеално ще допълнят стила, който сте избрали. Но трябва да внимавате за следните неща – цветът на дантелата при различните аксесоари и роклята трябва да е абслютно еднакъв. Също така гледайте да не прекалите с този така изящен детайл, за да не изглежда претрупано. Няколко, но сполучливо избрани акцента ще бъдат достатъчни, за бъдете красива, блестяща и изискана.
Аксесоари за сватба
Сватбени аксесоари с дантела
Булчински обувки и чанта с дантела

Още булчински рокли:

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: