неделя, януари 30, 2011

Сватбени рокли. Типове сватбени рокли

Типове сватбени рокли според дължината




Къси или „мини” булчински рокли
Късото „мини” е тоалет за най-смелите и екстравагантни булки. Да имаш красиви, стройни и дълги крака и да ги криеш под метри плат, просто е грехота. Тези сватбени рокли имат множество варианти и модели. Който и от тях да изберете, с мини полата ще създадете един уникален и запомнящ се образ.





Рокли за сватба с дължина до коляното
Рокли, които едвам покриват колената на булката, са най-често срещания вариант при късите сватбени рокли. Те са подходящи за по-неофициални и дневни сватби или за церемонии на открито. Има модели пристегнати в кръста или с ниска талия; с или без презрамки; с широка пола или съвсем прилепнали по тялото.





Сватбени рокли с дължина под коляното (tea length)
Подгъвът на този тип рокли стига до няколко сантиметра под коляното. Тези булчински рокли с некласическа дължина ще създадат неповторим и нестандартен облик. А това е едно от основните желания на всяка бъдеща булка. Ако фигурата ви го позволява и имате стройни крака, тогава тази средна дължина на роклята е идеална за вас.




Булчински рокли „Балерина”
Сватбена рокля тип „балерина” е с дължина точно над глезена. Този модел рокля е изключително женствен и в същото време закачлив. С тази дължина на полата може да демонстрирате изящен глезен и е перфектен начин да покажете чифт красиви булчински обувки. Повечето сватбени рокли „балерина” са с по-обемна, бухнала долна част и с фусти от тюл.



Рокли с дължина до глезена
Дължината на тези сватбени рокли стига до глезена, като отдолу се подават само върховете на обувките. Този тип рокля може да има вариант с по-пищна и по-широка пола, както и прилепнала по тялото долна част. Предимството на сватбена рокля с такава дължина, за разлика от тази, която стига до земята е, че дава свобода на движенията, като в същото време запазва класическата елегантност на силуета.




Сватбени рокли с дължина до земята
Дългите до земята сватбени или официални рокли са най-разпространения и предпочитан тип. Има множество разновидности на модели с тази дължина на полата. Също така това са най-подходящите булчински рокли, на които може да се прикрепи шлейф или турнюр. Това е тържествена рокля, подходяща за вечерна, зимна или твърде официална сватба.






Асиметрични булчински рокли. Рокли с комбинирана дължина
Най-оригиналният вид са роклите с комбинирана или асиметрична дължина. Тези сватбени рокли са с пола по-къса в предната част и по-дълга отзад. Като задната дължина може да варира от няколко сантиметра повече, както и да стига чак до земята. Колкото е по-голяма разликата, толкова по-театрален и драматичен вид има дрехата.




Текст и снимки: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и публикуване на активен линк към статията.

Няма коментари: