неделя, февруари 12, 2012

Сватба през 2012 г. Горещи тенденции при булчински рокли и аксесоари

Част Първа
2012 година – годината на Дракона, много чакана, още повече коментирана. Всеки от нас има предположения, вярвания, очаквания и надежди за тези знаменателни 12 месеца в световен мащаб. Но за някои – 2012-та ще бъде най-значимата в личен план, защото тогава ще отпразнуват своята сватба и ще поставят начало на съвместния си живот като семейство. И подготовката за този най-важен ден от годината вече е започнала. Всяка бъдеща булка иска незабравима, оригинална, запомняща се и не на последно място - модерна сватба. Ето някои идеи, които ще ви бъдат от полза при планирането на сватба през 2012 година, за да бъдете в крак с последните тенденции.

Булчинската рокля

Бледо розовото измества бялото
През последните години все повече булки избират цветни булчински рокли. Дали ще бъде само акцент, като панделка, колан, дантела или апликация или изцяло цветна рокля – въпрос на предпочитание. През 2012 година тенденцията при сватбените тоалети е светло розовия цвят. Този нюанс присъства в последните колекции на повечето големи дизайнери на булчински рокли. Но ако все пак розовото не е вашият цвят, а искате да сте булка по последна мода, няма да сгрешите, ако изберете цветове като шампанско, мента, бледо златисто, сиво и дори черно. 

Булчински рокли, модели 2012
Булчински рокли, модели 2012
Сватбени рокли, модели 2012

Нефлорален букет
Звучи ви странно, нали? Но не съществува някакво твърдо установено правило, според което булчинският букет трябва да бъде направен от свежи цветя. Всъщност, букет може да се направи практически от всичко – плат, хартия, дантела, копчета, мъниста, перли и полускъпоценни камъни, бонбони, раковини, пера. Всичко това са чудесни алтернативи на истинските цветя. Освен това тези нестандартни букети имат своите предимства. Един изключителен букет от хартиени или дантелени цветя, може да се отрази благоприятно на бюджета ви, особено ако цветята, които иначе бихте избрали не са в сезона си. Нефлоралните букети могат лесно да се изработят във всякакви цветове и да подхождат на всяка сватба – от семпъл и изчистен, до пищен и бляскав. Може да бъдете сигурни, че ще издържи непокътнат през целия сватбен ден, както и дълго, дълго време след това.

Нестандартни булчински букети; източник: www.etsy.com
Букети от хартия и копчета; източник: www.etsy.com
Необикновени букети за сватба; източник: www.etsy.com

Металически торти
През 2012 година дизайнерите на торти ще заложат на блясъка – злато, сребро и цветове с металически блясък. Ако искате сватбата ви да бъде на модния връх, оставете класическата бяла сватбена торта и шрицованите цветя и изберете десерт, който ще се запомни. Вградете в украсата на десерта елементи от сватбената рокля, бижутата или аксесоарите за коса. Може цялата торта да бъде с цвят металик или да има такъв акцент, като широка панделка, точки или блестящи захарни мъниста или цветя. Ако сте избрали многоетажна сватбена торта, може да редувате сребърни или златни етажи с такива в пастелни цветове.  
И все пак имайте предвид цялостния вид на сватбеното ви тържество. На една сватба в традиционен български стил, торта с метален блясък няма да изглежда съвсем на място. Трябва да успеете да съчетаете добре модерното с класическото и всички детайли да бъдат подчинени на една обща идея. 

Металически сватбени торти
Торти за сватба в сребрист цвят

Бюфет с десерти
Един от трудните моменти при организирането на сватбата е определянето на менюто. Нещата, с които човек трябва да се съобрази не са едно или две. От бюджета, който често пъти е ограничен, до това храната да бъде разнообразна и в достатъчно голямо количество. В същото време подбраните ястия да бъдат оригинални, но и да се харесат на повече хора. Най-лесно се решава въпросът с десерта. Обикновено това е сватбената торта. Но защо да не се измисли по-оригинален вариант. Хората обичат да си похапват сладичко и в този случай най-подходящ ще бъде бюфетът с десерти. Гостите ви ще бъдат очаровани да видят маса, отрупана с различни сладки вкусотии. Така ще спестите от огромна, многоетажна торта (която може и да не допадне на всички), а да има по нещо за всеки вкус. Помислете за разнообразието от десерти, които може да предложите – малки пасти и петифури, кексчета, бонбони, баклавички, сладки, различни мусове, аранжирани в красиви чаши... Предложете този сладък бюфет на своята сватба и може да сте сигурни, че дълго ще се помни!  

Сватбен бюфет с десерти
Десерти за сватба
Още за сватбеното меню: Коктейли за зимна сватба
Стил и украса

Оранжево
Един от предпочитаните сватбени цветове на 2012 година ще бъде оранжевият – цветът на изобилието, мъдростта и удоволствието. Освен, че е красив цвят с много нюанси, той е лесен и за комбинация с други цветове. Оранжевото чудесно се съчетава с бяло, шоколадово, розово, зелено, синьо, черно. Също така е подходящ за сватба във всеки сезон. Цветните акценти могат да бъдат във всеки елемент от сватбата – булчинската рокля, сватбеният букет, поканите, украсата, тортата. Използвайте въображението, разгледайте за вдъхновение нашите идеи или се консултирайте със специалисти и организирайте Вашата Оранжева сватба!

Сватбена украса в оранжево
Още украса за сватба: Сватба в синьо; Символика на цветовете за сватба


Още за топ тенденции при булчински рокли, аксесоари и организация на сватба, вижте във втората част на материала - http://bulki.blogspot.com/2012/02/2012_20.html


Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Снимки: 
булчински рокли: сн. 1: http://moniquelhuillier.com/, сн. 2: http://www.verawang.com/, сн. 3: http://watters.com/http://www.allurebridals.com/; булчински букети: сн.1-3: http://www.etsy.com/; сватбени торти: сн. 1: http://sweetmemoriesbakery.com/http://citysweets.com/, сн. 2: http://fayecahill.com.au/http://cakeface.com.au/; десерти: сн. 1: http://onegirlcookies.com/, сн. 2: http://boxofsweets.multiply.com/; колаж "сватба в оранжево": булчинска рокля: http://www.bonny.com/, торта: http://jennycookies.com/, аксесоари и украса: http://www.etsy.com/http://www.theknot.com/.
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: