понеделник, февруари 20, 2012

Сватба през 2012 г. Още топ тенденции при булчински рокли и аксесоари

Втора част

Булчинската рокля

Деколте „илюзия“

Една от модните тенденции при булчинските облекла за 2012 г е така нареченото деколте „Илюзия“. То представлява прозрачно парче плат, което покрива гърдите до шията, като създава усещане за рокля без презрамки. Много  булки искат да бъдат секси на сватбата, но в същото време да не показват и твърде много. Този вид деколте е един идеален вариант за тях, защото е много женствено, изискано,  но в същото време и достатъчно освободено. 
Дизайнерите на булчински рокли, предлагат разнообразни варианти на деколте „илюзия“. Използват се различни леки и прозрачни платове, като шифон, органза, тюл или дантела. Формата и височината, също варират - от по-изрязано тип „лодка“, до затворено деколте или висока яка. В колекциите на Моник Люлие, Маги Сотеро и Алвина Валента за 2012 година, виждаме асиметрични деколтета от този тип, а в тези на Колет Диниган и Каролина Херера, например, деколтето продължава в ръкави, които могат да бъдат с различна дължина.
Често, деколте „илюзия“ не е просто красиво надиплена прозрачна материя. Може да бъде с бродерия от перли, мъниста, камъни „Сваровски“ или с красиви дантелени апликации. 

Булчински рокли, 2012 г


Рокли за сватба с деколте "илюзия"
Дизайнерски сватбени рокли
Булчинският букет

Божури

Божурите са едни от най-предпочитаните сватбени цветя. А през 2012 година те ще бъдат на върха на класацията. 
Според някои сведения латинското наименование на цветето - Peony или Paeonia, идва от гръцката митология. Легендата разказва за Пеон (Paeon), който бил ученик на Асклепий - гръцкият бог на медицината. Пеон бил изключително надарен лечител и Асклепий започнал да ревнувал от него. Тогава, за да го спаси от гнева на учителя му, Зевс го превърнал в цветето Пеония (божур). Според други - името Пеон идва от тракийската местност Пеония, където това цвете растяло в изобилие. 
Но каквато и да е истината, факт е, че Божурите са едни от най-нежните, красиви и благоуханни цветя, което ги прави идеални за булчински букети и украса за сватба. Те са символ на богатство и чест. Красота им често се използва като метафора при описване образа на красива жена. Пищните, закръглени и ароматни цветове на божура са олицетворение на романтиката и използването им като сватбени цветя е поличба за добър късмет и щастлив брак.

Булчински букети с божури
Цветя и украса за сватба
Сватбената торта

Дантелена торта

Дантелата никога не е излизала от мода, що се отнася до сватбеното облекло и аксесоари – булчинска рокля, ръкавици, воал. Но през 2012 година, хит ще бъдат сватбени торти с декорация, имитираща дантела. Един добър дизайнер-сладкар може да направи този десерт така, че никой да не разбере, че украсата е направена от захар и тесто. 
Дантелената торта е подходяща за почти всеки тип сватба – нежна и романтична, изискана и елегантна; сватба във винтидж стил; дневна или вечерна; сватба през пролетта или зимата. Декорацията може да покрива цялата торта или само част от нея, може да се добавят и допълнителни елементи като цветя, перли или кристали, панделки от фондан, захарни фигурки за върха. В цветово отношение вариантите също зависят изцяло от вашето желание. От класическите за сватба бяло, слонова кост и шампанско, така и комбинация от контрастни цветове, при които дантелената украсата ще изпъква и стои още по-красиво.

Сватбени торти с декорация
Оригинални торти за сватба
Менюто

Нестандартна храна

Помните ли какво са ви сервирали на последната сватба, на която сте били гост? А на предишната? Или изобщо на някоя? В общия случай сватбената храна е доста еднообразна – салата, предястие, основно и десерт. Повечето младоженци избират традиционно меню за сватбата си, но и самите ресторанти не предлагат особено разнообразие. Разчупете стандарта и предложете на гостите си храна, която е не само вкусна, но и различна. Няма човек, който да не обича сандвичи и пържени картофки. И кой е казал, че това не е подходящо за сватба? Плата с мини хамбургери, хот-дог или картофки в хартиени фунийки могат да оберат овациите. Ако бюджетът ви го позволява, може да наемете машина за пуканки или сладолед. 
Чудесно допълнение към традиционните напитки е бар с разнообразни коктейли. За горещите летни дни това може да са освежаващи фрапета и шейкове, а за зимна сватба – сгряващи питиета, сервирани в оригинални чаши или дори топло мляко с бисквитки.

Меню за сватба
Идеи за сватба
Стил и украса

Винтидж сватба

Модното направление „винтидж“ набира скорост през последните години и особено на Запад, където този стил става особено популярен, що се отнася до сватбените тържества. Какво всъщност е „винтидж“? Основното му значение е свързано с производството на вино, но в нашия случай говорим за дрехи, мебели и аксесоари в ретро стил от 20-те до 80-те години на ХХ век. Много бъдещи булки се вдъхновяват от тази възродена мода и отварят прашните скринове на своите бабите, за да използват скритите там съкровища в най-важния си ден. 
Ако сте решили да организирате сватба във винтидж стил, помислете хубаво, защото е добре той да присъства във всеки елемент от тържеството. От булчинската рокля и аксесоари, до поканите, украсата и автомобила. В сватбените списания и Интернет има безкрайни идеи, от които може да почерпите вдъхновение, но имайте предвид, че такъв тип сватба не е лесно да се организира. Ако успеете обаче, то това ще бъде едно наистина оригинално, красиво и запомнящо се тържество, за което дълго ще се говори.

Идеи за сватба във винтидж стил
Сватбени тенденции 2012 - винтидж
Още за сватбата през 2012 г - част първа

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Снимки: 
булчински рокли: сн. 1: www.alfredangelo.com; сн. 2: http://www.moniquelhuillier.com/; сн. 3: http://www.jlmcouture.comhttp://collettedinnigan.com/;  букети и украса за сватба: сн. 1: http://www.marthastewartweddings.com/, сн. 2: www.theknot.com; сватбени торти: сн. 1-2: www.weddingcakes.comhttp://zoeclarkcakes.com/http://rosalindmillercakes.com/; меню за сватба: сн. 1-2: http://www.stylemepretty.com/http://www.bellethemagazine.com/; стил и украса: сн. 1-2: www.etsy.comhttp://www.stylemepretty.comhttp://www.matrimonio.ithttp://www.benjaminedwardsphotography.comhttp://www.myvintageparty.co.uk.
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: