петък, ноември 11, 2011

Сватбен грим за брюнетки

Булчински грим
За да имате изцяло завършен вид на вашата сватба, не е необходимо само да намерите идеалната булчинска рокля. За да се превърнете в самото съвършенство, ще ви помогне правилно подбраният сватбен грим.
Съществува мнение, че на брюнетките им е по-лесно да изберат грима си, защото имат повече възможности: често грим, който прави блондинката да изглежда вулгарно, само ще подчертае още повече природната яркост на брюнетката. Но в същото време на тъмнокосите булки не винаги подхожда твърде силен и наситен грим. Всичко зависи от цвета на очите, тена на кожата и разбира се стила на роклята.




Сватбен грим за брюнетки с кафяви очи

Основата, фон дьо тенът и пудрата, които най-добре подхождат на брюнетките са с цвят близък до естествения загар на кожата, с кафеникаво-бронзов оттенък. Обикновено най-точният нюанс е с един тон по-тъмен от цвета на кожата. 
Наситени кафяви, златисти или тютюневи сенки за очи ще направят тайнствения поглед на лешниковите очи още по-дълбок и красив. Използвайте два нюанса на един и същи цвят или различни цветове, които си подхождат (например кафяво и златисто). По правило по-тъмният се нанася на самия клепач, а по-светлия на външната му част и под веждите. Дамите с кафяви очи трябва да избягват светложълти сенки, защото ще им предаде болнав вид.
Сватбен грим

Бъдещите булки с по-тъмна до черна коса и смугла кожа може да използват молив за очи с черен цвят, а тези с кестенява – с кафяв. Ако харесвате очна линия, не се притеснявайте да си сложите и на сватбата, стига да не прекалявате. Тя ще придаде малко драматизъм и изразителност на цялостния ви вид. А кокетният поглед на подчертаните с туш очи, ще накара всички мъже на тържеството искрено да завидят на бъдещия младоженец. 
Завършете грима си с матово червило с тъмно розов цвят.
Грим за сватба
Сватбен грим за синеоки брюнетки

Синеоките бъдещи булки могат да избират между два образа – на изящна, нежна принцеса или на величествена, ослепителна Снежна кралица. За постигането на първия вариант са нужни нежни, перлени сенки за очи. Цветовете може да са бледо розово, бежово, лилаво, перлено. Моливът за очи да е светлокафяв или с цвят „орех“. За създаването на втория образ – ледения – използвайте сребристи, сини и лазурни нюанси на сенките и черен или сив молив.
Не прекалявайте с ружа. Излишната руменина ще разруши цялостната цветова хармония на булчинския грим.
И тъй като акцентът е заложен в очите, на устните сложете светло розово червило и гланц. Лекият блясък ще ви придаде свежест и завършеност на образа.
Булчински грим
Булчински грим за брюнетки със зелени очи

По правило притежателките на зелени очи имат кестенява коса. За да се подчертае магията на този външен вид трябва да изберете грим в зелени, розови и тъмно кафяви тонове.
Пудрата в зависимост от тена на кожата, може да бъде с нежно розов, прасковен или бронзов цвят.
Ефектът при грима на булка със зелени очи може да бъде съсредоточен в устните. Затова сенките трябва да бъдат с по-сдържани цветове и нюанси – малахитово зелен или бронзов, а моливът – класическо черно или тъмно кафяво. Тогава акцентирайте върху устните и им придайте сочност с червило в апетитен коралов, рубинен или вишнев цвят. 
Грим за зелени очи
Сватбен грим за брюнетки със светла кожа

Грим за брюнетки
Когато избирате грим за вашата сватба (а и не само), под внимание трябва да се вземе не само цвета на очите, но и тена на кожата. Имайки предвид това, ще избегнете грешки и няма да изглеждате неестествено. На първо място сватбеният грим трябва да подчертава естествената красота и чак след това да се помисли за пресъздаването на определен образ. 
Ако сте брюнетка със светла кожа, трябва да се спрете на основа или фон дьо тен със светло бежов цвят, цвят слонова кост или кестен. Естествените розови нюанси са идеалният за вас руж. И все пак, това не означава, че трябва съвсем да се откажете от по-ярките или по-тъмни цветове. Само внимавайте гримът да не контрастира твърде много с естествения ви тен.

Булчински грим за брюнетки с по-тъмна кожа

Сватбен грим


Идеалният фон дьо тен за смугла кожа е бронзов или охра, а ружът – с коралов или прасковен цвят. Ако имате матов тен, черна коса и тъмни очи, може да изберете и по-ярки цветове при гримирането. 
За светлооките брюнетки с кестеняви коси са по-подходящи прасковена основа и розово-кафяв руж. Удачното червило в този случай е с наситен цвят в топлата гама.







Още грим, прически и красота за сватбата:
Абитуриентски прически 2012
Булчински прически с цветя
Булчински аксесоари за коса, воали
Перфектният булчински грим
Булчинската прическа - съветите на специалиста
Сватбен грим и прическа - въпроси и отговори
Как да отслабнем за сватбата


Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: