понеделник, февруари 01, 2010

Булчинска прическа и грим - въпроси и отговори



За всяка бъдеща булка подходящата прическа и грим е най-ангажиращият и важен въпрос, след избора на булчинската рокля. Заедно с това започва и търсенето на добър фризьор и гримьор, който да ви направи като излязла от сватбено списание.
Стилист Анелия Кошарска отговаря на най-често задаваните въпроси, относно избора на сватбена прическа и грим.


 



 -    Как да се погрижим за косата си преди сватбата?
А.К. Едно от най-важните неща е това, че косата трябва да бъде отлично подстригана. Защото хубавата прическа, става при добре оформена линия. Ако има нужда, цветът трябва да бъде обновен.
Лицето да бъде подложено на подходящи почистващи и освежаващи процедури при професионален козметик. При желание, може да се отиде на солариум. Ако решите да го правите, е добре да започнете по-отрано и вече да имате желания тен, преди да избирате роклята или грима за сватбата. Цвета на кожата е от изключително голямо значение. Ако сте с бяла кожа и сте се спрели на тоалет и грим, подходящ за светли дами, а в деня на сватбата се окажете с няколко нюанса по-тъмна кожа, това може да ви изиграе лоша шега, а мечтаната рокля да се окаже не за вас.
Веждите трябва да бъдат почистени и добре оформени. Това е важно, защото те са рамката на едно лице.
Може да се направят заздравяващи и тонизиращи маски, както на лицето, така и на косата.

-    Защо е необходима пробна прическа и грим?
А.К. Пробните прическа и грим са изключително необходими. Бъдещата булка и фризьорът трябва да направят оптималното, за да се стигне до възможно най-добрия вариант за грим и прическа. Така се решава още един аспект от подготовката за сватбата, като в същото време отпадат притесненията и безпокойството за самия ден. Когато на пробата са уточнени всички детайли около външния вид на булката, тя може да отдели повече време за останалите елементи от събитието.

-    Силен и наситен или нежен и естествен грим?
А.К. Изборът на грима зависи от няколко неща – тоалета, натюрела (тена на кожата, цвета на очите и косата) и не на последно място – от желанието на булката. В този смисъл, добрият гримьор би трябвало да може да отговори на всяко желание, да изпълни добре всеки един стил или тенденция в макиажа, да работи с качествени материали и да даде съвет, ако това е необходимо. Цялостното изпълнение трябва да е с високо качество и стил!

Цялото интервю с Ани Кошарска може да прочетете на адрес: http://nelystyle.com/news.php?Id=26
Там ще намерите също много други съвети за грижата за косата, както и много снимки на прически и грим.

Интервю: Мариана Майер; снимки: Nelystyle.com
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: