сряда, ноември 22, 2006

За всяка булка моминско парти!


Наред с навлизането на различни чужди обичаи в българската сватба стои и моминското парти. Макар отдавна вече да няма своята първоначална идея да се съберат подаръци, с които на младото семейство по-лесно да започне новия съвместен живот, то продължава да съществува в най-различни варианти.


Организирането на моминско парти трябва да бъде забавление, но в същото време е и голяма отговорност. Обикновено тази чест се пада на кумата, макар че всички приятелки (шаферки) на бъдещата булка могат да се присъединят.

Първото нещо, което трябва да се направи – това е списъка на гостите. Внимавайте, когато го съставяте, за да сте сигурни, че сте включили всички най-близки приятелки и роднини на младоженката. След това определете темата на партито, датата и мястото, където ще се проведе. Можете да направите специални покани с тази информация, които да изпратите предварително на гостите.


Местата, където може да се направи моминско парти практически са безкрайно много. Може да е в дома на приятелка, в ресторант, сладкарница, бар, нощен клуб, в провинцията, в парка, на плажа или на басейн. Напоследък много популярно стана така нареченото „глезене на булка”. Или иначе казано организирането на купона в някой СПА-център, където може да прекарате цял ден в релакс и глезотийки – масажи, сауна, джакузи, маникюр и всички онези прекрасни неща, които предлагат там. Всяка булка се притеснява много преди сватбата, така че това е един чудесен начин да накарате приятелката си да се отпусне, успокои и в същото време да се зареди с енергия за Големия ден!

Ако предпочитате да е домашно събиране – измислете тема, украсете статите подходящо, предложете на гостите леки неща за хапване и пиене. Добра идея е всеки от поканените да приготви подарък, който в никакъв случай не е нужно да е голям. Няколко идеи:
- Подаръци за „всяка стая”. Нека всяка от вас си избере стая от апартамента или къщата и донесе нещо, което да се ползва там.
- Подаръци за „време от деня”. Например – време за закуска или време за баня и вземете нещо, което е свързано с това.
- Подаръци за „всеки сезон”. Така приятелката ви ще може да има по нещо полезно, което да носи и използва през различните сезони.
- Подаръци „хубави спомени”. Приятелките носят подаръци, свързани с приятно време, прекарано с булката.

Идеите за моминско парти са най-разнообразни и всеки знае, с какво най-много ще зарадва приятелката си. Тя ще става булка, което освен, че е най-хубавото за всяка жена, то е и голяма стъпка. В дните преди нейната сватба има нужда от подкрепата на най-близките си приятелки, а това сте вие! Важното е да направите този ден специално за нея, нека се почувства обичана!


Още за организирането на сватба:

Текст: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активен линк към оригиналната статия.

Няма коментари: