понеделник, април 11, 2011

Подаръци за сватба. Идеи за подаръци

Топ 10 на сватбени подаръци

„Какво да подарим на младоженците?” – това е основното главоболие на повечето гости, поканени на сватба. Тук сме съставили „горещата десятка” на подаръци, които винаги ще бъдат удачни и подходящи. 

Подаръци за сватба
1. Антикварна вещ
Ако добре познавате младоженците и сте наясно с техните вкусове и домашна обстановка, една красива антика би била идеален и шикозен подарък. Веднага да уточним, че под антикварна вещ, имаме предвид нещо по-изискано от ръждясал полюлей. Изящна, старинна настолна лампа или свещник са подходящи варианти, като при връчването на подаръка може да пожелаете на младите влюбени светло бъдеще. Може да зарадвате новоизлюпеното семейство с красив старинен сандък, който да се върже със стила на домът им. Този подарък би допаднал на една булка с романтична душа, която ще може да съхранява в него своята сватбена рокля

Сватбени подаръци


2. Картини или други произведения на изкуството
Хубава картина или албум с репродукции на известен художник, икона, изумителна ваза или статуетка – все са превъзходни подаръци за сватба на интелектуалци. Но и тук е важно да не изпадате в крайности и да се ориентирате по вкусовете на младоженците.




3. Ювелирни изделия и други двойки подаръци
Удачна е и идеята да подарите на булката и младоженеца „двойка” украшения или аксесоари. Например брошка за нея и копчета за ръкавели за него, направени в един стил, ще изглеждат не само красиво, но и романтично.
Ако бюджетът ви е ограничен, помислете за необичаен подарък с хумористична нотка. Поръчайте две уникални тениски за влюбени с еднакъв сюжет, чийто картинки взаимно се допълват.

Идеи за сватбени подаръци

Подаръци
4. Индивидуални подаръци
Ако двойката са ви много близки приятели, тогава може да нарушите традицията за общ подарък. Ако със сигурност знаете, че булката ужасно ще се зарадва на пълен комплект дискове на „Сексът и градът”, а пък младоженецът мечтае да попълни колекцията си от добри френски вина, то сега имате чудесна възможност да изпълните тези техни желания..

Но помнете – сватбата е рожденият ден на новото семейство. Затова, ако сте решили да подарявате отделни подаръци, все пак вземете и нещо общо, пък било то и красив комплект за сол и пипер.

5. Спално бельо или халати за баня
Това са едни от най-често срещаните и стандартни подаръци за сватба, но пък са практични и със сигурност ще влязат в употреба. Винаги е приятно да получиш луксозен комплект спално бельо. В зависимост от бюджета ви и предпочитанията на младата двойка, може да избирате между красиви памучни, сатенени или копринени чаршафи.
Що се отнася до халатите за баня, това е по-личен подарък и обикновено се дава на по-близки роднини или приятели. Единственото, което трябва предварително да уточните са размерите. Така няма да стане грешка и да подарите нещо, което няма да се носи.

Сватбени подаръци
6. Посуда
Смятате сервизите за „бабешки” или подарък или отживелица? Грешка! В днешно време има такова разнообразие на сервизи, че може да се угоди и на най-претенциозния и взискателен вкус. Изберете оригинален, дизайнерски сервиз, който ще превърне сядането на масата в стилно и приятно изживяване. Един изящен порцелан или комплект красиви прибори за хранене няма да бъде скрит надълбоко в шкафа или преподарен, може да бъдете сигурни.

Подаръци за сватба
7. Битова техника
Това може би е иделаният подарък за практични двойки или такива, които след сватбата ще заживеят в нов дом. Ако сте се спрели на този вариант, имайте предвид два момента: първо – техниката трябва да е качествена и надеждна и второ – избягвайте дублиране. Със сигурност не искате младоженците да прекарат първата си брачна нощ в разговори, къде да поместят четири кухненски робота или кафеварки. Така че уточнете това, преди да отидете на пазар.
За по-скъпи уреди, като миялна машина или пералня, например, може да се комбинирате с други гости.

Идеи за подарък
8. Пари
Страх от дублиране – това е една от причините, поради които много от гостите на сватбата смятат парите за най-добрия сватбен подарък. А щастливите младоженци са напълно съгласни. Но и към връчването на тези скъпоценни хартийки трябва да се подходи творчески.
Може да ги опаковате като истински подарък в красива кутия. Или да ги сложите в албум за снимки или хубава книга. Друг вариант е да се приложат към аранжировката на хубав букет, кошница с цветя или кутия със сладки. В този случай, обаче, не забравяйте да предупредите младоженците къде е скрита основната част от подаръка, за да не се изгуби.

Сватбен подарък

9. Подаръчни сертификати
Отлична алтернатива на парите в брой е подаръчният сертификат. Единствено трябва да решите за какво ще е този сертификат: карта за услуги в салон за красота или СПА процедури, покупка на мебели, техника или вечеря в суши-бар. Може да бъде и ваучер за курс по чужд език, латино или народни танци, скокове с парашут или бънджи, рафтинг… възможностите са безкрайни.

Оригинални подаръци

10. Нематериални подаръци
Подарете на влюбените незабравимо изживяване и чудесни впечатления – със сигурност ще им остане за цял живот. Това може да е чудесна екскурзия, речен или морски круиз, разходка с яхта, посещение в увеселителен или аква-парк, билети за концерт на любимите им изпълнители. Но този тип подарък ще е добре предварително да съгласувате с младоженците. А защо да не наречете звезда, в чест на двама души, които са открили любовта и щастието?

Оригинални подаръци за сватба

Вижте също:
Интересни факти за сватбата
25 мъдри мисли за любовта, сватбата и брака
Рисувани сватбени чаши
Горещи коктейли за зимна сватба

Захарни фигурки за сватбени торти

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и при поставянето на активен линк към оригиналната статия.

1 коментар:

Подаръци за Гости на Сватба каза...

Страхотна статия! Идеите за подаръци са наистина много оригинални и биха зарадвали повечето бъдещи младоженци. Разбира се винаги има и изключения, защото някои хора са толкова претенциозни и никога не са доволни...