вторник, ноември 28, 2006

Булчински прически – още малко съвети

Булченски прически
Темата за предстояща сватба е практически неизчерпаема. Без значение колко време има за подготовката на този тържествен ден – въпросите винаги са много. Всяко момиче си мечтае за своята сватба още от много малка и преди всичко за това, как ще изглежда тя – Булката. Всички подробности са в главата на жената, много преди тя изобщо да е получила предложението. От булчински рокли, сватбени букети, прически, дори „кристалните” пантофки имат своето точно място в представата на бъдещата булка.

За да бъде съвършена, всяка младоженка трябва да вземе не леки решения при избора не само на рокля и аксесоари, но и на прическа. Тук на помощ идват много неща – от прически от абитуриентския бал, съвети от приятелки, роднини, консултация с последните списания до снимки на булчински прически в Интернет. Въпросите са безкрайни – косата пусната ли да остане, права или къдрава, непрежно прихваната или вдигната на красив кок. Воал, тиара, венец, фиби, изкусвени или естествени цветя – кой аксесоар е най-подходящ. Според специалистите на булчински прически – тя трябва да бъде семпла и в същото време елегантна, като пренася акцента към лицето – светещо от щастие в сватбения ден.

Преди всичко булчинските прически трябва да са отражение на стила и индивидуалността на всяка жена. Естествено, всяко момиче си представя, че тази фризура не трябва да е като всяка друга, а сякаш поне за един ден е попаднала в света на приказките.
Съвременната булка може лесно да постигне мечтаната прическа, стига да отиде при добър стилист. Всеки фризьор, който се занимава с вечерни, официални и сватбени прически знае последните модни тенденции в областта и може да даде добър съвет и да направи свои предложения. Не трябва да забравяме, че избора на сватбена прическа се диктува и от избраната вече рокля. Например ако роклята е семпла и стилна, то съвсем спокойно може да се спрете и на по-сложна и богата фризура с подходящи аксесоари. И обратното – ако тоалетът ви е с повече фусти, дантели и панделки, то е добре да изберете максимално опростена прическа, която да украсите със семпъл воал, например.

Съветваме будещите булки да имат предвид едно много важно нещо – с тази прическа трябва да се чувствате комфортно и удобно. Очаква ви цял ден и цяла вечер на крак, ще танцувате, ще се забавлявате и няма да е приятно постоянно да мислите за косата си. Не забравяйте също, че повечето булчински прически визуално ви правят да изглеждате по-висока. Това е добре за по-ниските дами, но при по-високите – може да се окаже проблем.

Друг фактор при определянето на булчински прически е типа на косата. Каква е вашата – гъста или тънка, права или къдрава, „послушна” или трудно контролируема, къса или дълга. Разглеждайки снимки на прически не забравяйте това. Обърнете внимание и на формата и особеностите на лицето ви – също от голямо значение. Хубаво е да имате доверие на фризьора, към който ще се обърнете. Като специалист той може да даде добри съвети и насоки, съобразявайки се именно с тези особености.

Идеалният вариант е да имате дълги коси, с които може да направите всякаква фризура. При къса коса задачата е малко по-сложна, но в никакъв случай не е проблем. В момента съществуват различни варианти за удължаване на коса, но това би било още едно перо в сватбения бюджет, което да вземете предвид.

Не на последно място стои пробната прическа. Това е времето да уточните всички подробности с вашия фризьор – от избора на прическа, аксесоари за нея, грим, тогава може да боядисате косата си или да я подстрижете. Добре е това да се направи около две седмици преди самата сватба. А на Големия ден се отпуснете, оставете се в ръцете на специалиста и се насладете на всяка минута от това да сте булка.

Текст: Мариана Майер, ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите.

Няма коментари: