петък, август 22, 2014

Подходящи цветове за зимна сватба

Цветови комбинации за сватба през зимните месеци


Цветовете на една зимна сватба изобразяват всичко, което свързваме този сезон – сняг, лед, Коледа, топлина, уют, блясък. Традициите и представите ни за зимата, ни дават прекрасни комбинации от цветове, които включват от светло-ледено до тъмно синьо, топли червени тонове, кафяво, зелено, бяло и сребърно.

Съществуват много варианти за цвят на една зимна сватба и всеки от тях може да я направи уникална по стил и цвят обстановка и усещане. Студеното синьо напомня за сняг и лед, кафявото – за дървените алпийски къщички, зеленото – за вечнозелените дървета и венци от клонки, златното за огън, свещи и топлина, а червеното неизменно се свързва с любовта, както и с Коледните празници, панделките и украшенията по елхите.  

Когато избираме подходящ цвят за това важно събитие, е добре да не взимаме предвид единствено сезона и палитрите, които свързваме с него. Важни са също и мястото, темата, стилът и личните предпочитания и вкус. Цветовите комбинации, които ще видите по-долу са най-очакваните, когато става дума за сватба през зимата, но това не означава, че трябва да се ограничите с тях.

Обърнете внимание на това как ви кара да се чувствате всяка комбинация и особено двата основни цвята в нея. След това помислете за детайлите, в които ще използвате цвят-акцент и как той ще се впише в главната картина. Когато си харесате някоя палитра, запазете си я в папка. Направете си малка колекция, след което отново внимателно разгледайте избраните. Представете си вече цялата картина – цветните акценти във вашия тоалет и в този на младоженеца, в булчинския букет, украсата по масите в ресторанта, подаръчетата за гостите… Може да потърсите в Интернет конкретни идеи с точно тези цветове, за да видите нагледно как ще изглеждат. Сравнете и направете окончателния си избор.

Помнете, че двата по-големи цвята в комбинациите са основните за сватбата. Те трябва да доминират в булчинския букет, украсата на залата и масите, покривките. Останалите са само акценти в или около основните. Може да използвате един от акцентите като трети доминиращ цвят, но не повече. Придържайте се към семплост и елегантност. 

Съчетания за зимна сватба с червен цвят








Зимни палитри в синьо






Красиви комбинации с цветовете Патладжан и Орхидея




Съчетания в златно


Палитри в зелено за зимна сватба


Още за зимната сватба:

Повече идеи за цвят на събитието:

За подготовката:

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Снимки: 
Архив nelystyle.com
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активна връзка (линк) към оригиналната статия.



2 коментара:

Булчински Рокли LovebirdsBG каза...

Много полезна статия особено сега с наближаването на астрономическата зима. Важно е обаче сватбената рокля да бъде бяла без значение от сезона!

Shivam REX каза...

This is very wonderful and attractive post. such a great and awesome post it is. we really love it. thank you for sharing this fabulous post.
https://kdmaster.com.au/