сряда, април 23, 2014

Сватба през лятото - украсата

5 свежи идеи за декорация 


Лятото е един от предпочитаните сезони за сватба. Топло време, слънце, цветя, хубаво настроение – идеални условия за отпразнуването на любовта между двама души. Но независимо от месеца, в който се вричаме на любимия човек, едно е винаги ясно – сватбата трябва да бъде уникална и незабравима. Често свързваме това и с висок бюджет, но всъщност бъркането дълбоко в джоба, изобщо не е задължително условие. Ето няколко страхотни идеи за лятна украса и аранжировка на сватбените маси, без това да даде сериозно отражение върху финансите ви.

С мирис на море

Разбира се, морската тема е една от предпочитаните за лятна сватба. Ако се подготвите от по-рано, вложите малко въображение и лично време, в крайна сметка ще имате страхотна украса, без да отделяте много средства.

Украса за сватба с морска тема
В най-общи линии са ви нужни различни буркани, купи, чаши или бутилки. Формата и размерът са без значение, защото може да ги комбинирате, както ви хареса и не е нужно да са еднакви за всяка маса. Друго – свещи, пясък, мидички, рапанчета, охлювчета… После е лесно – пълните с пясък и мидички, слагате свещ и готово. Може да завържете или омотаете панделки, въже или пък шнур. Семпла, но и красива идея е и ако само напълните купички с вода и сложите в тях плуващи свещи. Няма да сбъркате и ако решите да оцветите водата в синьо или зелено, защо не.
Украса за сватба през лятото
Сватбена украса с плуващи свещи 
Цветен прах

Това е една великолепна идея, която ще направи сватбата ви много весела и цветна. И отново е лесно да се направи, без харчене на излишни пари. Идеята е следната (а пък вие може да я променяте според вкуса и стила си) – празни буркани, шишенца или високи чаши, хранителна боя, бели цветя. Добре е да се упражните вкъщи веднъж, за да знаете как да постигнете желаните цветове на водата. Ако не ви харесва да е толкова шарено, може да използвате само 2-3 бои.
Цветна украса за сватба
Украса за сватба с много цвят
Цветна сватбена украса
Украса за сватба през лятото
 Плодова свежест

Лятото е горещо, а една сватба още повече разгорещява обстановката. Гостите ви, а и самите вие със сигурност ще имате нужда от малко свежест. Има страхотни идеи, в които може да съчетаете украсата по масите с леко и освежаващо похапване или пък леден коктейл. През този сезон има голямо разнообразие на плодове, така че тази част няма да е трудна.

И отново с помощта на въображението си, може приятно да изненадате гостите си, ако на всяка маса има купа с плодове – ябълки, кайсии, череши или пък събрани в центъра красиви чаши (според броя на гостите), пълни с дребни плодове. Изстудени и изрязани в подходящи форми диня или пъпеш, поднесени точно преди влизането в ресторанта също е добра идея.

А истински фурор ще предизвикате с добре аранжирани студени коктейли – от класическата лимонада, до различни вариации с червени или тропически плодове. Сервирани в голям съд за коктейли или в отделни чаши – и в двата случая идеята ще бъде подобаващо оценена.
Украса за маса с пресни плодове
Студени коктейли вместо украса
Цветята – вечната класика

Много от нас си представят сватбения си ден отрупан с цветя. Това наистина е един идеален вариант, но цветята са голямо перо, а вложени в красиви аранжировки – още по-голямо. Ако все пак искате да украсите масите си с тях, то заложете на семплото – то е нежно, деликатно, изискано и красиво. Хубавото е, че лятото е времето, в което има най-много цветя, не само в магазина, но и навън в природата.
Сватбена украса с цветя
Украса за лятна сватба
Семпла украса за сватба
Трябва ви нещо, в което да сложите цветята – шише, чаша, ваза, буркан – цветовете, формите и размерите отново може да са всякакви, изберете каквито ви допадат. Част от тях може да декорирате с дантела, сатен, въже, плат, хартия. Цветята може да купите или да си наберете от полето, от двора на вилата или пък някаква комбинация от двете. Може да добавите и по едно-две бурканчета със свещи, особено, ако тържеството ще продължи до по-късните часове.

Сватбени аранжировки за маса
Украси за сватба
Сватбена украса с червени или жълти цветя
 „Детски спомен жив…”

Често сватбите през лятото са на открито, което до някъде ги прави по-неангажиращи и не толкова „тежки”. Това позволява и украсата да бъде по-свободна и весела. Когато разглеждах идеи, които да ви предложа, много ми хареса тази – хартиени въртележки. Те са цветни, лесни за направа (ако решите сами да си ги правите), стоят красиво, уникални са и със сигурност всички ще им се радват. А ако има и има лек вятър, който да ги върти, атмосферата наистина ще бъде прекрасна.
Украса за сватба през лятото
Дръжките на въртележките може да са от сламки или моливи, от тези с гумичка отгоре. Хрумна ми, че ако са с моливи, може да сложите и подходящи картички или хартия, на която гостите ви могат да напишат своите пожелания към вас, използвайки молива. Също така след сватбата, може да си вземат по една въртележка за спомен, което пък ще спести купуването на специални подаръчета. Ако се спрете на такъв вариант, по желание, добавете имената си и датата на сватбата.

Хартиените въртележки са и чудесен мотив, около който може да обедините цялата сватба. Този елемент лесно ще се включи в сватбените покани, цялостната украса, тортата и булчинския букет
Хартиени въртележки като сватбена украса
Украса за лятна сватба
Ако имате още идеи за красиви сватбени аранжировки, които също така са подходящи и за двойки с по-малък бюджет, ще се радваме да ги споделите с нас на адрес: nely@nelystyle.com или като коментар към статията. Ние с радост ще ги публикуваме!

Още идеи за вашата сватба:
Рисувани сватбени чаши
Сватбени украси в синьо
Захарни фигурки за сватбени торти
Сватбен комплект за Първа помощ
Изберете цвят за вашата сватба

Горещи коктейли за зимна сватба



Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено след писменото съгласие на авторите и след публикуването на активна връзка (линк) към оригиналната статия.

Няма коментари: